Опозиція може частково змінити маршрут акції в Києві – Яценюк

Організатори акції «Вставай, Україно!» мають кілька варіантів проведення маршу в рамках акції в Києві 18 травня.

«Там влаштовують чи то парад, чи то шоу. Тобто, не дають нам пройти. Ми позавчора офіційно подали таку заявку: якщо ви нам не даєте можливості пройти Хрещатиком, тоді ми йдемо великим колом – це Кабінет міністрів, Верховна Рада, вулицею Банковою і вулицею Інститутською дійдемо до Софійської площі», – сказав лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Ми очікуємо: розчистять Хрещатик, значить, опозиція піде першим маршурутом (від Європейської площі вулицею Хрещатик до Михайлівської і вгору до Софійської площі – ред.). Якщо не розчистять Хрещатик, значить, опозиція піде іншим маршрутом», – сказав він, додавши, що в опозиції «завжди є кілька планів дій».
На запитання про можливість провокацій під час акцій, Яценюк сказав: «Ми готові до будь-якого розвитку подій».

18 травня в Києві заплановано фінальний мітинг всеукраїнської акції «Вставай, Україно!», ініційованої опозиційними фракціями. Мітинг має розпочатися на Європейській площі, після чого учасники мають пройти Хрещатиком у бік Софійської площі, де планувалося завершення акції.

Цього ж дня у Києві відбудеться ініційований Партією регіонів антифашистський марш «В Європу без фашистів». Учасники маршу мають пройти вулицею Грушевського на Європейську площу, яку до того часу мають звільнити учасники акції «Вставай, Україно!».