У столиці розпочалося святкування Дня Києва

У столиці 25-26 травня святкуватимуть День Києва. Як повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації, у програмі святкування концерти, виставки, фестивалі, регата, велогонка та багато іншого.

Зокрема, на території Історико-архітектурної пам’ятки-музею «Київська фортеця» відбудеться концертна програма за участю духових оркестрів.
Крім того, на Співочому полі Печерського ландшафтного парку відбудеться фольк-опера «Коли цвіте папороть» українського композитора Євгена Станковича за участю Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Г. Верьовки

Також відбудеться мистецький проект «Андріївський узвіз та Монмартр – культурні побратими». На Софійській площі відбудеться концертна програма класичної музики «На Україну повернусь». Кияни та гості міста матимуть змогу безкоштовно послухати концерт класичної музики за участю провідних зірок класичної сцени.

У музеях міста відбудуться «Дні відкритих дверей». Протягом святкових днів усі охочі зможуть безкоштовно відвідати муніципальні музеї. Для туристів, що завітають до Києва 25 та 26 травня, відбуватимуться безкоштовні пішохідні тематичні екскурсії Києвом.

Крім того, на Майдані Незалежності відбудеться традиційний святковий концерт за участю зірок української сцени: Катерини Бужинської, Наталії Могилевської, Ірини Білик, співачки Альоші, гуртів «Время и Стекло» та «Антитіла».