Кузьмін: Януковича хотіли звинуватити у вбивстві Щербаня

Ренат Кузьмін

Президента України Віктора Януковича хотіли звинуватити в організації вбивства в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня. Про це перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін сказав в інтерв’ю журналу «Форбс Україна».

Відповідаючи на запитання журналіста про те, чи є серед допитаних у справі громадян України політики й народні депутати зокрема, Кузьмін зазначив, що є дуже багато фактів, що підлягають перевірці.

«Ні для кого не секрет, що, приміром, у Чехії, яка надала політичний притулок деяким нашим громадянам, проводилися заходи з дискредитації української влади та особисто президента України», – сказав Кузьмін.

За його словами, під виглядом політичного притулку людям надали простір для фальсифікації матеріалів слідства. «А за заявою Мельниченка (колишній майор Управління державної охорони Микола Мельниченко – ред.), такі фальсифікації планувалися. Обговорювалася можливість звинувачення президента Віктора Януковича в організації вбивства Євгена Щербаня», – зауважив заступник генпрокурора.

Він додав, що Мельниченку пропонували стати учасником цієї провокації. «Йому пропонували стати учасником фальсифікацій плівок записів, що підтверджують цю версію. За це йому пропонували гроші. Мельниченко зробив офіційну заяву із цього приводу», – повідомив Кузьмін. Він додав, що заяву прийняли, і за нею проводиться перевірка.