Опозиція: рішення КСУ дозволяє провести позачергові вибори в Києві

В опозиції заявляють, що рішення Конституційного суду про терміни місцевих виборів у Києві дозволяє проведення позачергових виборів мера столиці.

«Леонід Черновецький достроково припинив свої повноваження, тобто вибори мають відбутися. І питання про вибори міського голови, які нібито дозволено цим рішенням, також виглядають карикатурно, тому що кияни навіть якщо оберуть мера, він же не зможе працювати, оскільки легітимної Київради не буде», – заявив народний депутат від «Батьківщини» Юрій Одарченко.

Він також заявив, що опозиція має намір звернутися до Венеціанської комісії з приводу рішення КСУ. За словами Одарченка, опозиція буде оскаржувати це рішення КСУ, проте депутат не уточнив, в яких інстанціях.

Депутат також повідомив, що опозиція підготувала вже третю постанову – про призначення дати позачергових виборів мера Києва і депутатів Київради на 27 жовтня 2013 року.

Сьогодні КСУ оприлюднив ухвалене 29 травня рішення, згідно з яким, наступні чергові місцеві вибори мають проводитися одночасно на території всієї України останньої неділі жовтня 2015 року. Таким чином, вибори депутатів Київради і столичного міського голови мають проводитися в 2015 році.