Київська влада пообіцяла не звільняти хліборобів масово

Протест працівників хлібозаводу під Кабінетом міністрів, Київ, 12 червня 2013 року

У Київській міській державній адміністрації висловили підтримку «власного столичного виробника» і заявили, що не допустять масового звільнення членів трудового колективу хлібокомбінату №12 товариства «Київхліб», повідомила в середу прес-служба КМДА.

За повідомленням, із працівниками комбінату зустрілася директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Людмила Денисюк, яка заявила, що в КМДА скличуть термінову робочу нараду з цього приводу, до участі в якій запрошують і власників, і працівників товариства «Київхліб», щоб «разом досягти конкретних домовленостей».

У середу в Києві п’ять працівників хлібокомбінату №12 оголосили безстрокове голодування під Кабінетом міністрів на знак протесту проти скорочення працівників підприємства. Як повідомляють організатори акції, київський хлібокомбінат №12 закривають нібито на реконструкцію, а насправді, на їхню думку, «на замовлення» власника нового приватного хлібокомбінату, який відкрили у передмісті Києва. За їхніми словами, це вже шостий хлібозавод, який закриватимуть у Києві за останній час.