У Раду принесли зброю, з якої нібито стріляли в працівників агрофірми

Your browser doesn’t support HTML5

Депутат від «Батьківщини» Андрій Парубій на вході до Верховної Ради продемонстрував мисливську рушницю, яку, за словами депутата, він підібрав на місці сутички працівників «Агрофірми Корнацьких» з рейдерами вчора на Миколаївщині.

«Бандити, які стріляли в людей, побачивши депутатів, розбіглися. Ми заблокували одне з їхніх авто і змусили міліцію затримати їх та вилучити зброю з багажника. Цю рушницю, яка стріляє шротом, знайшли пізніше. На відео видно, що з неї розстрілювали селян», – сказав депутат.

Одразу після цієї заяви Парубій офіційно передав рушницю як речовий доказ в МВС. За його словами, він побоювався, що в миколаївській міліції її могли загубити і не знайти власника (оскільки рушниця є зареєстрованою і може вивести на замовників стрілянини по людях).

Опозиційний кандидат у депутати Аркадій Корнацький заявляє, що отримує погрози із застереженнями не балотуватися на виборах до Верховної Ради у окрузі у Первомайську.

«Якщо зі мною щось станеться, то усю відповідальність за це має понести глава Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов. Вчора влада почала стріляти по селянах і тим самим розпочала громадянську війну. Ті, проти кого застосували зброю, отримали моральне право захищатися зі зброєю в руках. Ті, хто планує ці атаки, нехай знає про це», – заявив опозиціонер.

19 червня Корнацький заявив про спробу невідомих озброєних осіб захопити ТОВ «Агрофірма Корнацьких», засновником якої він є, у селі Чаусове-2 на Миколаївщині. Повідомлялося про поранення 6 людей.

За даними правоохоронців Миколаївщини, при виїзді на місце події слідчо-оперативна група встановила, що «між двома агрофірмами, які вирішували питання, кому належить урожай зернових культур на вказаній землі, виникла конфліктна ситуація, під час якої були завдані тілесні ушкодження представникам як з однієї сторони, так і з іншої».

Міліція повідомила, що створила посилену слідчо-оперативну групу для з’ясування обставин інциденту.