Азаров закликав депутатів відмовитися від блокування заради ЄС

Микола Азаров

Прем’єр Микола Азаров закликає народних депутатів України відмовитися від політичних амбіцій, забезпечити ефективну роботу парламенту для виконання Києвом вимог Євросоюзу з підписання угоди про асоціацію.

«Час, витрачений на блокування роботи парламенту, нині віддаляє нас від мети – стати частиною об’єднаної Європи. Це нині залежить не від уряду, а від Верховної Ради, оскільки більшість питань стосується законодавчих рішень парламенту», – сказав Азаров, відкриваючи засідання уряду.

Прем’єр нагадав, що Україна на шляху до підписання угоди про асоціацію в листопаді має продовжити реформу виборчого законодавства, реформу правоохоронної системи, а також вирішити питання вибіркового правосуддя.

«На Верховній Раді нині лежить велика історична відповідальність. Я дуже хочу, щоб це зрозумів кожен народний депутат... Ми закликаємо відмовитися від політичних амбіцій та егоїзму заради великої національної мети», – додав Азаров.

З 1 по 5 липня відбудеться останній пленарний тиждень цієї сесії Верховної Ради. До осені депутати будуть на канікулах. Можливе підписання угоди про асоціацію України з ЄС очікують на саміті у Вільнюсі в листопаді цього року.