До Харкова доправили тіла вбитих у Пакистані альпіністів

До Харкова прибули труни з тілами трьох убитих у Пакистані українських альпіністів – Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаєва і Дмитра Коняєва. В Україну їх доправив літак збройних сил Пакистану.

На цьому ж борту на батьківщину повернулися п’ятеро київських і двоє харківських спортсменів, яким пощастило уникнути бійні в базовому таборі біля гори Нанґа-Парбат.

Поховання альпіністів планується 30 червня. За словами керівника харківського альпклубу Геннадія Копейки, в організації поховання допомагає обласна і місцева влада.

Напад на альпіністів стався у базовому таборі біля дев’ятої найвищої вершини світу Нанґа-Парбат, ця місцевість на півночі підконтрольної Пакистанові частини Кашміру вважалася цілком безпечною для іноземців. Внаслідок нападу, крім трьох українців, загинули ще сім іноземців і один пакистанець.

Відповідальність за напад узяли на себе пакистанські таліби, які заявили, що створили спеціальний підрозділ для вбивств іноземців, щоб домогтися від США припинити удари по них із безпілотних літаків.