Опозиція і далі чекає відповіді від регіоналів щодо позачергової сесії – Яценюк

Your browser doesn’t support HTML5

Регіонали поки що не погодились на пропозицію опозиції скликати позачергове засідання Верховної Ради. Про це заявив один із опозиційних лідерів Арсеній Яценюк під час круглого столу «Європейська інтеграції України: внутрішні чинники та зовнішні впливи».

«Ми і далі очікуємо відповіді від Партії регіонів, чи буде позачергова сесія. Декілька разів я звертався до керівника фракції Партії регіонів, щоб скликати позачергове засідання парламенту і прийняти ті законопроекти, які український уряд не спромігся внести, але їх підготувала українська опозиція. На превеликий жаль, ми не отримали підтримки з цього приводу від Партії регіонів як від наших політичних опонентів. А без них не буде відповідної кількості голосів для результативного голосування у стінах Верховної Ради», – пояснив Яценюк.

При цьому він зауважив, що для скликання позачергової сесії необхідно скликати позачергове засідання погоджувальної ради і ухвалити рішення фракціями. Разом з тим Яценюк наголосив, що правильно було б провести таку сесію або наприкінці липня, або на початку серпня, адже вересень є останнім місяцем для виконання всіх вимог ЄС.