Юрій Луценко: кандидат від опозиції мусить мати принаймні 30% підтримки

Your browser doesn’t support HTML5

Юрій Луценко: кандидат від опозиції мусить мати принаймні 30% підтримки

Єдиний кандидат від опозиції має балотуватись на виборах президента України 2014 року, маючи принаймні 30-відсотковий рейтинг підтримки. Про це сьогодні у Дніпропетровську, відповідаючи на запитання Радіо Свобода, заявив екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

За його словами, серед лідерів опозиційних сил наразі у нього немає фаворита, але він хотів би допомогти домовитись їм про єдиного кандидата.

«Дуже схоже, як в 2004 році, але набагато сильніше нам протистоїть моноліт силовиків, суддів, олігархів, власників ЗМІ, адмінапарату тощо. Це моноліт. Розбити його, перемогти його можливо лише мільйонною кількістю людей на вулиці, а мільйонна кількість людей на вулицях може з’явитись лише у відповідь на зрозумілу формулу перемоги: єдиний кандидат, який стартує з 30-відсоткової позначки популярності», – сказав Луценко.

На його думку, напередодні виборів в опозиції має бути єдина, відома в суспільстві, і популярна програма змін, єдина команда і єдиний узгоджений кандидат.

«Це може дати не тільки арифметичну перемогу на виборах, але й масовий, мільйонний рух на захист цього вибору, котрий вийде на вулицю. Мені здається, кожна людина на сьогоднішній день в Україні отримує сигнали, що цю владу лише арифметичною перемогою на виборчих бюлетенях змінити неможливо. Тому треба готувати мирне, мільйонне народне повстання на захист свого вибору. Саме цим також буду займатися я», – зауважив він.

Водночас Луценко зазначив, що особисто не має президентських амбіцій.

«Мене задовольняє посада, яку я зараз обіймаю. Вона називається «Луценко Юрій Віталійович». Крім того, я себе бачу як модератора між суспільством і моїми друзями, опозиційними політиками», – зазначив Юрій Луценко.