Піддані британської королеви дочекалися нового спадкоємця трону

Жінка позує у тематичному капелюсі, святкуючи народженя спадкоємця престолу

Лондон – Герцогиня Кембриджська Кейт Мідлтон провела ніч з понеділка на вівторок у лікарні у західному Лондоні після того, як у понеділок народила сина. Міжнародна преса, а також шанувальники британської монархії терпляче чекали тієї новини.

Велика увага пересічних британців до такої приватної справи, як народження дитини, пояснюється тим, що члени королівської родини є державними особами і приватних справ майже не мають.

Британський прем’єр-міністр Дейвід Камерон, привітавши подружжя з новонародженим, наголосив, що йдеться про державну подію.

«Це подія в житті нашої нації, але я б сказав, що, насамперед, це чудова подія для ніжного закоханого подружжя, у якого з’явилося немовля», – сказав прем’єр, який підкреслив, що подружжя принца Вільяма та Кейт Мідлтон стало улюбленцями публіки.

Новонароджений принц – третій у черзі на британський трон. У Британії монарх є також главою держави, хоч і з символічними повноваженнями, а також главою Англіканської церкви. Колись він може стати найвищим посадовцем у 16 країнах світу включно з Канадою, Австралією тощо.

Серед британців є чимало таких, хто вважає монархію анахронізмом, але супротивники монархії в останні роки опинилися у явній меншості. Нинішня королева Єлизавета ІІ є майже бездоганною людиною, яку дуже поважають.

Британці бачать, наскільки серйозними можуть бути проблеми з політиками, зокрема, це стосується корупції, тому монархія саме зараз дуже популярна.

Приклад таких монархій, як Британія, Нідерланди, Данія, Швеція тощо, показує, що королі і королеви можуть існувати і в сучасних демократичних державних системах. Новітнім явищем є те, що короновані особи стали частиною культури знаменитостей. Засоби масової інформації роздмухують інтерес до життя монархів, і аудиторія, схоже, це любить.