Президент Сербії подякував Україні за Косово і попросив інвестицій у металургію

Your browser doesn’t support HTML5

Сьогодні президент України Віктор Янукович провів офіційну зустріч з сербським колегою Томиславом Николичем, який прибув до України на заходи з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі.

Янукович подякував Николичу за те, що він приєднався до молебню з нагоди Хрещення Русі і за плідну багаторічну співпрацю з Україною.

Президент Сербії одразу ж висловив українському колезі конкретні пропозиції.

«Ми вдячні Україні за її принципову позицію щодо Косова (Україна досі не визнала незалежності цієї країни – ред.). Нині ми ведемо переговори з ЄС, робимо деякі серйозні поступки. Але є речі, в яких ми не підемо на жодні поступки. Серед них – дружба і співпраця з Україною. Ми б хотіли, щоб Україна долучилася до розвитку металургії в Сербії, до інвестицій в цю та інші галузі», – сказав Николич.

Перед цим президент України Янукович зустрівся з російським президентом Володимиром Путіним та молдавським Ніколае Тімофті. Вони обговорили загальні питання міждержавної співпраці. В усіх трьох випадках основна частина зустрічей пройшла за зачиненими дверима, про їхні результати наразі не відомо.