Справу «врадіївських ґвалтівників» перекваліфікували на замах на вбивство

Трьом підозрюваним у вчиненні злочинів стосовно мешканки Врадіївки, яку зґвалтували і жорстоко побили, оголошено про підозру у вчиненні замаху на вбивство, повідомила в понеділок прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Як поінформував заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфіменко, дії трьох чоловіків перекваліфікували за іншими статтями Кримінального кодексу, і тепер вони підозрюються у вчиненні закінченого замаху на умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, одному з підозрюваних інкримінується вчинення розбійного нападу, а двом іншим – вчинення зґвалтування, розбійного нападу, а також низки службових злочинів; на даний час досудове розслідування триває, мовиться в повідомленні.

29-річна врадіївчанка в тяжкому стані потрапила до лікарні 27 червня після того, як її побили і зґвалтували. За підозрою у скоєнні злочину затримали трьох чоловіків, серед них – двох офіцерів міліції.

Справа викликала протести і заворушення у Врадіївці і відгук по всій Україні.

Місцеві жителі стверджують, що цей випадок – не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об’єктивно не розслідувала їх, а вибивала зізнання з випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів, заявляють жителі Врадіївки.