Суд підтвердив законність рішення про екстрадицію екстреміста Волкова до Росії

Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Генеральної прокуратури України про екстрадицію учасника екстремістської «Бойової організації російських націоналістів» (БОРН), Михайла Волкова до Росії.

«Рішення Шевченківського суду (про законність екстрадиції Волкова – ред.) залишити без змін», – повідомила головуюча суддя Світлана Коваль на засіданні суду у вівторок.

За словами головуючої судді, рішення оскарженню не підлягає.
Волков під час розгляду апеляції просив суд не повертати його до Росії, де під час розгляду попередньої кримінальної справи стосовно нього було застосовано тортури. Він також повідомив про намір просити статус біженця в Україні, проте наголосив, що наразі відповідної заяви до міграційних органів України він ще не подавав.

В Україні та Сербії було затримано двох активних учасників екстремістської націоналістичної «Бойової організації російських націоналістів» (БОРН), яких було обвинувачено в низці резонансних злочинів, зокрема вбивстві судді Мосміськсуду Едуарда Чувашова. Крім того, Волкова звинувачують у співучасті у вбивствах російського антифашиста Федора Філатова і студента Расула Халілова.

14 травня стосовно затриманого в Києві Волкова, який перебував у міжнародному розшуку за скоєння тяжких злочинів на території Росії, був застосовано тимчасовий арешт на 40 діб. Пізніше було ухвалено рішення про його екстрадицію.
2 серпня Шевченківський райсуд Києва відмовив у задоволенні скарги захисту Волкова на рішення про видачу його Росії. Згодом захист росіянина подав апеляцію на це рішення.