Суд у Лозанні підтвердив дискваліфікацію «Металіста» з єврокубків

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) офіційно підтвердив відмову в задоволенні скарги харківського футбольного клубу «Металіст» на рішення апеляційного комітету УЄФА про дискваліфікацію клубу з єврокубків сезону 2013-2014 років.

«Розглянувши доводи сторін, заступник голови апеляційного арбітражного відділу вирішив відхилити прохання футбольного клубу «Металіст». Отже, рішення УЄФА залишається в силі, а це означає, що «Металіст» (Харків) виключено з турнірів УЄФА сезону 2013/2014», – мовиться в повідомленні на офіційному сайті суду.

Раніше УЄФА дискваліфікувала харківський футбольний клуб «Металіст» з єврокубків на сезон 2013/2014 через договірний матч чемпіонату України «Карпати» – «Металіст», що відбувся 2008 року.

2 серпня Спортивний арбітражний суд у Лозанні визнав цей поєдинок договірним. Сьогодні ж на сайті «Металіста» з’явилося повідомлення про те, що Верховний суд Швейцарії зупинив рішення CAS від 2 серпня. Як заявив юрист футбольного клубу Маркіян Ключковський, УЄФА має скасувати своє рішення або, принаймні, зупинити, у зв'язку із чим «Металіст» звернувся в УЄФА й CAS з відповідним проханням і проінформував їх про рішення Верховного суду Швейцарії.

Він зазначив, що юристи клубу проситимуть Верховний суд Швейцарії скасувати рішення CAS.