Радник Путіна: оприлюдненого в ЗМІ документа для залучення України в Митний союз не існує

Сергій Глазьєв

Офіційного документа щодо залучення України до Митного союзу, співавторство якого приписують українському політику Віктору Медведчуку, не існує. Про це газеті «Вести» заявив радник президента Росії з євразійської економічної інтеграції Сергій Глазьєв.

«Це папір, який не має офіційного статусу, по ньому не були дані ніякі доручення. Таких текстів, які були опубліковані, ми в адміністрації президента Росії отримуємо десятки на місяць від українських та російських авторів», – сказав Глазьєв.

«Це приватна думка деяких експертів, яка була надіслана з України, здається, роки два тому. І її навіщось зараз витягли на світ», – додав радник президента Росії.

Водночас він зазначив, що не лише знає Медведчука, але раз на місяць проводить з ним круглі столи про переваги єдиного економічного простору.

Раніше видання «Дзеркало тижня. Україна» оприлюднило документ про нову стратегію Росії з недопущення підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС, який, за даними видання, розробили Сергій Глазьєв та Віктор Медведчук.