Володимир Рибак у Донецьку розповів про ЄС і Тимошенко

Голова Верховної Ради Володимир Рибак

Голова Верховної Ради Володимир Рибак у День знань відвідав рідну донецьку школу та будівельну академію. Він привітав школярів та студентів з початком навчального року та подарував школі вже другий комп’ютерний клас.

У промові перед студентами Володимир Рибак зазначив, що Україна сподівається у листопаді підписати угоду про асоціацію з Європейським союзом.

Спілкуючись з журналістами, він заявив: «Ми шість законів розглянемо цього тижня, і залишаться ще кілька законів. Це закон про прокуратуру, який ми маємо до листопада ухвалити. Це законодавство про вибори до Верховної Ради. Гадаю, ми підходимо до того, що оголосимо вибори в семи округах. І є питання по судовій системі. Ось ці три закони. Всі інші зобов’язання ми на сто відсотків перед Європейським союзом виконуємо».

Стосовно долі Юлії Тимошенко Володимир Рибак сказав: «Юлія Тимошенко і угода – це різні речі. Я ставив це питання, здається, вже тричі на обговорення та на голосування. Верховна Рада не ухвалила таке рішення. І коли я дивився, як голосували депутати, то представники опозиції не всі голосують. Тому з приводу Тимошенко, я думаю, що під сумнів ставити 45-мільйонну країну і одну людину… В Європі я зустрічаюся з усіми керівниками. Вони ставлять питання, щоб ми законодавство наближували до європейського та адаптували. А Тимошенко – це юридичні питання, ні я не впливаю на ці питання, ні президент, ні прем’єр-міністр. Я по цьому питанню жодних зобов’язань брати не можу».

Володимир Рибак також висловив сподівання, що робота Верховної Ради стане спокійнішою та заявив, що президент України Віктор Янукович буде на відкритті сесії парламенту.