ДАІ підготувала законопроект щодо збільшення штрафів за деякі порушення

У Державній автомобільній інспекції України розробили законодавчі зміни, спрямовані на збільшення штрафів за низку порушень правил дорожнього руху.

«У цьому законопроекті пропонується збільшення штрафу за перевищення норм і стандартів тонування скла, несправності гальмівної та кермової систем від 340-425 гривень до 510-680 гривень. Також пропонується збільшити з 51-85 до 85-170 гривень штраф за невикористання ременів безпеки. За встановлення та використання зовнішніх світлових приладів, не передбачених конструкцією автомобіля, пропонується стягувати замість 420-510 гривень 510-595 гривень», – повідомив начальник Центру безпеки дорожнього руху ДАІ МВС України Сергій Будник.

За його словами, ступінь тонування автомобіля, несправність керма або гальм не перевірятиме інспектор ДАІ, а здійснюватиметься за допомогою спеціальних приладів, які є в інспекції.

Крім того, Будник наголосив, що в ДАІ вважають за необхідне запровадити систему накопичення штрафних балів для порушників ПДР. Він зазначив, що такий законопроект було внесено до Верховної Ради, але народні депутати відхилили його.