Азаров: Shell добуватиме газ на Юзівській площі від 2015 року

Микола Азаров

Компанія Royal Dutch Shell із 2015 року почне добувати газ на Юзівському газовому родовищі. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров, коментуючи підписання сьогодні в Гаазі операційної угоди про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі.

«По суті, з сьогоднішнього моменту підписання починається й велика робота з освоєння наших сланцевих родовищ. Про це ми сьогодні говорили з президентом компанії Shell й намітили, що приблизно в 2015 році компанія Shell уже видобуватиме в Україні значні обсяги газу», – сказав Азаров.

За словами Азарова, на сторони чекає непроста робота. «Але ми з компанією Shell упевнені, що, по-перше, ми на правильному шляху, що угода відповідає нашим національним інтересам і вона, зрештою, вирішить проблему забезпечення України власним газом», – сказав прем’єр.

Сьогодні представники Royal Dutch Shell і «Надра Юзівська» підписали операційну угоду про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі, в результаті якої компанія Shell зможе юридично і фактично починати роботи з розвідки й згодом видобутку вуглеводнів на Юзівській площі. Прогнозні ресурси Юзівської площі (Харківська і Донецька області) оцінюються в понад чотири трильйони кубометрів газу.