Янукович: Україна робитиме вагомий внесок у створення безпечного світу

Україна й надалі робитиме вагомий практичний внесок у зміцнення миру, активно долучаючись до місій ООН у «гарячих точках» світу, заявив Віктор Янукович під час виступу на загальних дебатах 68-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента.

«За понад 20 років нашої участі у миротворчій діяльності під проводом ООН Україна здійснила свій внесок у проведення понад двадцяти операцій під егідою Організації. Сьогодні на порядку денному − консолідація та розширення цього досвіду, зокрема в Місіях ООН у Демократичній Республіці Конго та Кот-д’Івуарі», – сказав Янукович.

Янукович наголосив, що для створення безпечного світу Україна використовуватиме всі можливі інструменти, зокрема непостійне членство в Раді безпеки ООН,якщо Україну оберуть до складу цього органу на 2016-2017 роки.

За його словами, Україна ініціюватиме під час поточної сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй проведення представницької тематичної конференції з питань нерозповсюдження ядерної зброї.

«Сподіваюся, що такий міжнародний захід стане слушною нагодою повернутися до предметного розгляду питання «негативних» безпекових гарантій», – сказав український президент, додаючи, що гарантії безпеки для держав, які відмовилися від своїх ядерних арсеналів, і для країн, що не входять до військових союзів, мають бути відображені в міжнародному документі.