Цікавинки звідусіль: обід з кішкою в Парижі; людські моделі-полотна

Your browser doesn’t support HTML5

Трансформація людських моделей у двовимірні твори мистецтва

Трансформація людських моделей у двовимірні твори мистецтва

Американка Алекса Мід трансформує людські моделі-полотна у двовимірні твори мистецтва. Цього разу в Японії.

25-річну волонтерку людину-полотно Марту Аїду художниця покрила яскравими фарбами протягом приблизно 90 хвилин.

Фоном послужив міні-автомобіль, для розмальовки якого Мід знадобилися два дні.

«Тут немає фотошопу. Все так, як воно існує в реальності. Ви можете дивитися на щось і не повірите, що воно може бути реальним, і це кидає виклик Вашому сприйняттю», – каже Мід.

Парижани в захопленні від ідеї пообідати з кішкою

Your browser doesn’t support HTML5

Парижани в захопленні від ідеї пообідати з кішкою


Ексцентрична ідея однієї парижанки і великої любительки кішок несподівано стала неймовірно популярною.

Марго Ганделон відкрила в престижному кварталі міста кав’ярню, непримітну ні незвичайним інтер'єром, ні особливо вишуканим меню. Заклад відрізняється від тисяч інших тільки тим, що в ньому постійно мешкає близько десятка кішок. І цього виявилося достатньо.

Виявилося, що парижани сумують за кішкам, яких часто не можуть селити в тісних квартирах в центрі міста. Більше того, вони просто обожнюють кішок, і тепер готові снідати, обідати й вечеряти в їхній компанії. Власниця стверджує, що цілюща сила кішок явно недооцінена: «Коли кішка мурчить, вона виробляє вібрації, які допомагають при артриті, ревматизмі, а також знижують тиск і нормалізують серцебиття».

Cвоє щастя тут знайшли також кішки, які раніше були або бездомними, або мешкали у притулках для тварин.

Власниця кафе суворо стежить за тим, щоб відвідувачі не нервували персонал і гралися з ним вкрай обережно.

Парад баварських національних костюмів пройшов на Октоберфесті

Your browser doesn’t support HTML5

Парад баварських національних костюмів пройшов на Октоберфесті


У Мюнхені триває традиційний фестиваль пива Октоберфест. Крім дегустації різних сортів пива, учасники свята взяли участь і в параді національних баварських костюмів.

Вулицями Мюнхена пройшли сотні німців у баварських національних костюмах. На параді представили всі різновиди місцевого традиційного вбрання – від селянських до військових костюмів. Деякі баварці досі носять такі костюми, правда по кишені вони не кожному моднику: один комплект коштує близько 700-800 євро. Гордість баварських чоловіків – це Lederhose, шкіряні штани з підтяжками, і капелюх з пером. А традиційний дрес-код для жінки – сукні (Dirndl). Костюм складається з білої блузки, корсета і пишної спідниці з яскравим фартухом.

Цього року Октоберфест збігся з виборами до бундестагу і багато учасників параду прийшли на виборчі дільниці у народному вбранні.

Повеселитися на Октоберфест щорічно з’їжджаються близько 6 мільйонів туристів. Німці підрахували, що за два тижні святкувань вони випивають більше семи мільйонів літрів пива і з'їдають до півтори сотень корів.

Свято триватиме до 6 жовтня.

Гігант встановлення сучасних 3D-інсталяцій закликає до мирних переговорів у Сирії

Your browser doesn’t support HTML5

Гігант встановлення сучасних 3D-інсталяцій закликає до мирних переговорів у Сиріії


Міжнародне об'єднання Оксфам (Oxfam) створило 3D-зображення перед штаб-квартирою ООН, закликаючи лідерів США та Росії зосередитися на мирних переговорах щодо Сирії.

Картина художника Едуардо Релера представляє президентів Росії Володимира Путіна і США Барака Обами, які розглядають карту Сирії, в той час, як за ними спостерігають сирійські біженці.

Картина є «анаморфозом» – спотвореним образом, який вимагає від глядача прийняти певну точку, щоб побачити її правильно. Намальована вона на тонкому пластику акриловою фарбою. Щоб створити її, авторові знадобився приблизно тиждень.

Паризьке метро в обідній час перетворюється на дискотеку, де можна потанцювати й пожувати

Your browser doesn’t support HTML5

Паризьке метро в обідній час перетворюється на дискотеку, де можна потанцювати й пожувати


Оператор паризького метро об’єднав свої зусилля зі Шведським інститутом столиці задля ідеї створення денних дискотек із ді-джеєм на одній з відкритих станцій паризького метро.

Нову концепцію перевірили вже близько 150 танцюристів. Після реєстрації в інтернеті, клабери могли отримати бутерброд, пляшку води і можливість насолодитися танцем під мікс електронної музики ціною вартості квитка на метро.

Ідея, яка народилася в гаражі у Стокгольмі два роки тому, була випробувана в низці європейських столиць, перш ніж прибути в Париж.

Більшість танцюристів кажуть, що прийшли випустити пар під час обідньої перерви після того, як дізналися про ідею через соціальні мережі від друзів або колег.

Огляд за матеріалами Рейтерс