Міліція: спецзасобів під Київрадою не застосовували

Міліція Києва заявляє, що жодних спецзасобів сьогодні під час подій під Київрадою не застосовували.

«Правоохоронцям довелося відкидати димові шашки, що були кинуті в їхній бік з боку мітингувальників. Станом на 10:30 до будівлі КМДА пройшли депутати. Після того, як вони зайшли до адміністрації, активісти намагалися прорвати ланцюг з правоохоронців, зриваючи шоломи з працівників міліції», – йдеться в повідомленні головного управління МВС у Києві.

За повідомленням, співробітники столичної міліції пояснили громадянам, які намагалися прорвати кордон із працівників органів внутрішніх справ, що вони можуть потрапити до приміщення будівлі через вхід до приймальні громадян.

«Незважаючи на неодноразові пояснення і зауваження правоохоронців щодо дотримання громадського порядку, учасники акції продовжили штовханину. З натовпу у бік працівників міліції мітингувальники кинули кілька димових шашок, які працівникам міліції довелася відкидати в сторону», – заявили в міліції.

За скоєння протиправних дій винні особи будуть нести передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність, наголосили в міліції.

Раніше повідомлялося, що працівники «Беркута» застосували сльозогінний газ протии мітингувальинків.

Прихильники опозиції пікетували Київраду, вимагаючи призначення виборів у Києві. На даний час мітинг закінчився, повідомляє корреспондент Радіо Свобода.