Правоохоронці відкрили справу через вибух на кордоні в Сумській області

Для розслідування вибуху на прикордонному пункті пропуску «Бачівськ» на кордоні з Росією в Сумській області створили міжвідомчу слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли провідні спеціалісти МВС, СБУ і прокуратури. Про це повідомили у Головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України в Сумській області.

Експерти-криміналісти і працівники вибухотехнічної служби проводять огляд місця події.

За фактом інциденту міліція відкрила кримінальні провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України: замах на вбивство, контрабанда, підроблення документів, використання підроблених документів і незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Тим часом, як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби, пункт пропуску «Бачівськ» відновив роботу.

Сьогодні близько першої години ночі на міжнародний автомобільний пункт пропуску «Бачівськ» з території Росії для проходження митного контролю в’їхав автомобіль, в якому, крім водія, були ще чотири пасажири.

Один з них показав прикордонникам чужий паспорт. Під час проведення співбесіди в кабіні паспортного контролю цей громадянин підірвав себе. Він загинув на місці. Два інспектори Державної прикордонної служби тяжко поранені. Постраждалих доправили до хірургічного відділення Глухівської центральної районної лікарні.