Кличко закликає Януковича помилувати Тимошенко вже сьогодні

Віталій Кличко

Лідер партії УДАР Віталій Кличко закликає президента Віктора Януковича задовольнити прохання спостерігачів від Європарламенту про лікування екс-прем’єра Юлії Тимошенко в Німеччині і вже сьогодні оприлюднити указ про її помилування.

«Проблему вибіркового правосуддя і політичних в’язнів, яка залишається головною перешкодою для підписання угоди про асоціацію, треба вирішити якнайшвидше, до звіту місії Квасневського-Кокса, запланованого на 15 жовтня», – наводить слова Кличка прес-служба УДАРу.

Він нагадав, що десятки українських й іноземних політиків, громадських діячів, релігійних і громадських організацій неодноразово зверталися до президента Віктора Януковича з вимогою звільнити Тимошенко.

«Настав час, коли потрібно це зробити, щоб саміт у Вільнюсі був результативним і успішним для України», – наголосив Кличко.

Сьогодні захисник Тимошенко Сергій Власенко зачитав її заяву про те, що екс-прем’єр приймає пропозицію екс-президента Польщі Александра Квасневського й екс-президента Європарламенту Пета Кокса про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали Тимошенко в харківській лікарні 3 жовтня.