Рибак вважає за можливе розробити закон, що дозволяв би направити Тимошенко за кордон

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак вважає за можливе розробити закон, що дозволяв би направити екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко на лікування за кордон. Про це він сказав у інтерв’ю телеканалу «Рада».

Рибак нагадав, що сьогодні під час Національного круглого столу з питань європейської інтеграції порушувалось питання стосовно ситуації з Тимошенко, яка, за словами спікера,«відбуває покарання, вона хворіє, дуже серйозно хворіє».

«Прийшов час – ми в парламенті повинні, мабуть, розглянути питання, що робити з такими засудженими, які тяжко хворіють, і всередині держави це не вилікується», – сказав він.

Він нагадав, що ведуть розмови про направлення Тимошенко на лікування за кордон.

«Мабуть, і можна було б такий закон підготувати. Це, в першу чергу, повинна зробити опозиція, я думаю, і більшість», – зазначив Рибак.
Водночас, нагадав він, в цій ситуації «виникає дуже багато питань». «Тому що покарання є покарання, його треба відбувати. Але якщо це загрожує життю, то може якось на законодавчому рівні прийняти рішення для таких засуджених», – сказав спікер і додав, що подібні зміни мають стосуватися всіх засуджених.

Рибак також зауважив, що у таких змінах до законодавства мають бути передбачені механізми, щоб хворі засуджені «не змогли уникнути покарання».

4 жовтня 2013 року захисник Тимошенко Сергій Власенко оприлюднив заяву ув’язненої екс-прем’єра, в якій вона відзначила, що готова виїхати на лікування за кордон. Він також повідомив про те, що представники Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс направили від свого імені заяву Президенту України про помилування Тимошенко.

Сьогодні, 11 жовтня, під час зустрічі з Комісаром Європейського Союзу з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле Янукович пообіцяв вирішити питання Тимошенко найближчим часом.