Світ у відео: У Пакистані від рук смертника загинуло 8 осіб; британські війська використовуватимуть територію Таджикистану

Your browser doesn’t support HTML5

Пакистан

Пакистан

У пакистанській провінції Хайбер-Пахтунхва від рук смертника загинуло вісім людей, включно з керівником правоохоронних органів провінції Ісраруллу Ґандапура.

Терорист проник в будинок міністра як гість під час святкування Курбан-байраму.

Казахстан

Your browser doesn’t support HTML5

Казахстан


У Казахстані розпочалися відкриті судові слухання у справі Саяна Хайрова, ймовірно лідера злочинної групи, яка здійснила масове вбивство в Ілі-Алатауському національному парку.

Хайрова звинувачують у створенні і керівництві терористичною групою.

Боснія і Герцоговина

Your browser doesn’t support HTML5

Боснія


У боснійській столиці Сараєво група активістів накрила один з пам'ятників біля будівлі парламенту чорним покривалом на згадку про боснійську дівчинку, яка померла в Сербії через відсутність документів.

Вже кілька місяців через політичні суперечки про ідентифікаційні номери у багатьох новонароджених в Боснії і Герцеговині немає ні паспортів, ні медичних полісів.

Росія

Your browser doesn’t support HTML5

Росія


У Мурманську на півночі Росії члени «Ґрінпіс» організували передачу посилок тридцяти активістам, затриманим за звинуваченням у піратстві.

У посилках – їжа, а також папір, ручки і сигарети.

Таджикистан


Your browser doesn’t support HTML5

Таджикистан


Парламент Таджикистану ратифікував угоду, що дозволяє британським військам використовувати територію Таджикистану для виведення військової техніки з Афганістану.

Натомість Великобританія зобов'язалася надати таджицьким збройним силам військову допомогу.

Відеоогляд за матеріалами Радіо Свобода