Спостерігачі Європарламенту знову відвідали Тимошенко

Александер Квасневський (л), Пат Кокс (п), архівне фото

Керівники моніторингової місії Європейського парламенту Пат Кокс і Александер Квасневський сьогодні знову відвідали в Харкові Центральну клінічну лікарню № 5 «Укрзалізниці», де перебуває на лікуванні ув’язнена колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, і вийшли звідти приблизно через дві години після прибуття, не спілкуючись із журналістами.

У Києві сьогодні ж міністр закордонних справ Леонід Кожара висловив сьогодні сподівання, що висновок місії Європарламенту в Україні щодо готовності країни до підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом буде позитивним.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт після зустрічі в Києві з президентом Віктором Януковичем наголосив, що якщо не буде «зеленого світла» щодо підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС із боку місії Європарламенту, Брюссель документ не підпише.

А міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, який теж зустрічався з президентом, заявив, що Україна має вирішити всі проблемні питання для підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі до 18 листопада, коли відбудеться наступна зустріч міністрів закордонних справ країн Євросоюзу.

Головним із цих проблемних питань у ЄС називають подолання наслідків вибіркового правосуддя в Україні, зокрема, у справі Тимошенко, маючи під цим на увазі якщо не виправдання чи помилування, то принаймні надання їй можливості лікуватися за кордоном.