Підготовка українських спортсменів до Сочі-2014 коштувала 20 мільйонів гривень – НОК

Сергій Бубка

Національний олімпійський комітет України витратив 20 мільйонів гривень на підготовку спортсменів до чергових зимових Олімпійських ігор, які відбудуться у лютому 2014 року в Сочі. Про це повідомив президент комітету Сергій Бубка.

«НОК встановив щомісячні стипендії для 20 провідних спортсменів, запропонованих федераціями із зимових видів спорту, що сприятиме ефективному забезпеченню процесу підготовки. Ця програма реалізовується від листопада 2012 до лютого 2014 року. Обсяг її фінансування складає близько 2 мільйонів гривень. Загальний бюджет програми Національного олімпійського комітету на ігри в Сочі становить близько 20 мільйонів гривень», – сказав Бубка на зборах комітету.

Як повідомив на засіданні міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін, до кінця 2013 року для олімпійців за окремою програмою передбачається придбати спортивну форму та інвентар на загальну суму 5,4 мільйона гривень. Основну підготовку національні збірні команди здійснюють за кордоном, розповів міністр, частково підготовка триває і на базі на Львівщині.

Зимові Олімпійські ігри в Сочі триватимуть від 7 до 23 лютого 2014 року.