Верховна Рада розгляне законопроекти щодо Тимошенко

Сьогодні Верховна Рада має розглянути законопроекти про лікування засуджених за кордоном, рішення щодо яких може визначити механізм звільнення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

У середу парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності ухвалив рішення направити на доопрацювання всі чотири законопроекти з цього питання.

Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вважає, що провладні депутати таким чином тягнуть час.

«Я бачу, що у них немає бажання ні за що не голосувати. У них є бажання тільки одне: на когось звалити провину за те, що саміт буде провалений. Так зрозуміло на кого – Віктор Янукович. Без його політичного рішення і без його політичної волі тут оце болото парламентське далі буде булькати тільки», – сказав Яценюк.

Очікується, що сьогодні на засіданні парламенту будуть присутні члени спостережної місії Європарламенту у справі Юлії Тимошенко Пат Кокс і Александр Квасневський, які прибули в Україну в середу.

Звільнення Тимошенко є однією з фактичних умов Євросоюзу для укладення з Україною угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» наприкінці листопада у Вільнюсі.