Львівські студенти оголосили страйк

Студенти на львівському Євромайдані, 24 листопада 2013 року

Сьогодні понад десять тисяч студентів львівських вишів прийшли на Євромайдан у Львові на підтримку європейських перспектив України.
Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, молодь скандує: «Україна в Європі», «Геть уряд», «Україна понад усе» – і каже, що люди прийшли на майдан у сніг і дощ просто за ідею, зі власного бажання, що не бачать майбутнього України з Росією.

На вічі лише прапори України та Європейського союзу. Львівська молодь відмежувалась від політичних партій і заборонила політикам приходити з партійною символікою.

Усю ніч молодь чергувала на Євромайдані. Їх підтримують пожертвами львів’яни, а львівські підприємці допомагають продуктами. Також через координаційну раду, яка працює у штабі Євромайдану, тисячі львів’ян записались на поїздку в Київ.

Як розповіли Радіо Свобода у штабі, нині у Київ виїдуть кілька автобусів. Керівництво ДАІ у Львівській області пообіцяло студентам не перешкоджати людям доїхати у столицю. Однак, за словами активістів, чимало перевізників залякані посадовцями Львівської ОДА, які пригрозили забрати ліцензію на здійснення перевезень, якщо повезуть людей на київський Майдан.

«Вже на сьогодні є більше охочих везти, переважно це приватні перевізники, які вже нам менше відмовляють», – розповіли у штабі.

Сьогодні львівські студенти протестуватимуть під стінами Львівської ОДА з вимогою відставки керівника області Олега Сала, за вказівкою якого чиновники держустанови подали позов у Львівський окружний адміністративний суд щодо заборони Майдану у Львові, а також вимагатимуть від влади припинити чинити тиск на перевізників і керівників державних закладів.

Тим часом, як інформує прес-служба Львівської ОДА, очільник області під час апаратної наради розкритикував чиновників, які напередодні, без будь-яких погоджень із ним, подали позов до Львівського окружного адміністративного суду щодо демонтажу намету на Євромайдані у Львові 25 листопада 2013 року.

«Львівська обласна державна адміністрації має чіткі функції та завдання. Тож чиновники, які сьогодні займаються політичною «самодіяльністю», будуть покарані», – наголосив Олег Сало.