Депутат Жванія закликає депутатів Ради створити нову більшість

Депутат Верховної Ради Давид Жванія, який заявив 30 листопада про вихід із фракції Партії регіонів, закликає парламентаріїв створити нову більшість у Раді. Про це сказано в повідомленні прес-служби Жванії.

«У Верховній Раді має бути створено нову більшість, незалежно від партійної належності. Спікер Володимир Рибак має виявити мудрість і об'єднати депутатів», − зазначив Жванія.

З його слів, якщо цього не відбудеться, необхідно переобрати голову парламенту. Жванія підкреслив, що депутати мають скасувати рішення Конституційного суду про політреформу й переобрати уряд.

«Кабінет міністрів перевищив свої повноваження, після чого перестав бути легітимним. Тому у першу чергу потрібно обрати євроінтеграційний уряд, що підтвердить вибір українського суспільства, що вже підписало угоду про асоціацію», − сказав депутат.

Він також додав, що в ході погоджувальної ради 2 грудня має бути розроблено план дій.

Раніше інформагенції з неназваних джерел повідомили про наміри виходу з Партії регіонів Юлії Льовочкіної (сестри керівника адміністрації президента Сергія Льовочкіна, який, за повідомленнями, подав у відставку), Олександра Волкова, Івана Мирного, Івана Фурсіна, Ірини Горіної, Сергія Тігіпка та Світлани Фабрикант.