Рівненська міськрада закликала земляків до страйку

Пікет під міською радою Рівного

Сьогодні зранку депутати Рівненської міської ради ухвалили звернення до земляків із закликом приєднатися до страйку українських міст з 9 грудня.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, вони закликали керівників підприємств і установ не перешкоджати утворенню страйкових комітетів, а також звернулися до правоохоронців з проханням не виконувати злочинних наказів і не вчиняти жодних актів насильства щодо мирних громадян та не брати участі у спробах розгону мирних акцій протесту по всій Україні.

Звернення підтримали на сесії 30 з 42 присутніх у сесійній залі. Депутати також закликали керівництво вишів не переслідувати студентів, які беруть участь у страйку, оскільки такі випадки мали місце в навчальних закладах обласного центру.

Водночас міський голова Володимир Хомко пообіцяв, що підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, а також медичні заклади, працюватимуть.

Напередодні рішення про початок страйку ухвалили депутати міста Дубно.

По всіх містах Рівненщини щодня відбуваються годинні мітинги на підтримку Євромайдану і діють безстрокові наметові містечка.

Учора на Рівненському Майдані мітингувальники затримали двох осіб, котрі мали при собі пістолет і газовий балончик. Вони назвали їх провокаторами і викликали міліцію. Особи затримані.