Штаб національного спротиву на Івано-Франківщині закликав людей їхати до Києва

У зв’язку з подіями, що сталися минулої ночі на київському Євромайдані, регіональний штаб національного спротиву в Івано-Франківську оголосив масову мобілізацію людей на підтримку Євромайдану в Києві.

Голова штабу Василь Попович заявив, що люди повинні бути готові блокувати державні установи, держадміністрацію, МВС, СБУ, прокуратуру, студенти – відновити протестні акції.

За його словами, «це наш фронт у Франківську, і ми це маємо робити тут, ми заблокуємо повністю нашу область, тут не буде жодного жодного представника Партії регіонів».

Мобілізацію серед студентства оголосив голова студентського страйкому національного технічного університету нафти і газу Андрій Чепіль, який свій виступ завершив словами: «рабів до раю не пускають – і ми не будемо рабами».

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус знову наголосив на вимогах івано-франківського Євромайдану відставки уряду. «Невже має пролитися крові дітей, журналістів, матерів, дівчат, щоб цей уряд пішов у відставку?», – сказав Анушкевичус.

На мітингу оголосили, що це останнє віче під стінами обласної держадміністрації, наступні проходитимуть на Вічевому майдані.
Близько першої ночі міліція почала «зачищати» центр Києва від барикад Євромайдану.