Єдиний вихід із кризи: відставка Януковича і дострокові вибори – Креймер

Міжнародна правозахисна організація Дім Свободи виступила з дуже жорсткою заявою стосовно подій в Україні. Президент Дому Свободи Дейвид Креймер заявив, що своїми діями президент Віктор Янукович втратив довіру українського народу і найкращим способом мирного розв’язання ситуації буде відставка президента і дострокові вибори.

«Ситуація досягла критичної точки. Сотні тисяч людей вийшли на вулиці протестуючи проти рішення Януковича не підписувати угоду з ЄС. Через цю відмову, незадоволення багатьох українців діями президента досягло кульмінації. Я думаю саме Віктор Янукович винен у виникненні цієї кризи. Тому ми вважаємо, що зняти напругу в Україні можна лише якщо Віктор Янукович подасть у відставку і оголосить дострокові вибори. Він звичайно повинен мати можливість знову висувати свою кандидатуру, але відставка буде найкращим шляхом розв’язати цю дуже напружену ситуацію».
http://chastime.share.voanews.eu/flashembed.aspx?t=vid&id=1807704&w=640&h=363&skin=embeded
За словами Дейвида Креймера, якщо дії Віктора Януковича призведуть до ескалації ситуації в Україні і буде застосовано силу - президента і членів його кабінету чекають неминучі санкції з боку США та ЄС.