Лукаш: у розгоні Євромайдану звинуватять трьох високопосадовців

Олена Лукаш

Міністр юстиції Олена Лукаш заявляє, що в причетності до розгону акції на майдані Незалежності в Києві 30 листопада підозрюють трьох високопоставлених чиновників. Про це вона сказала під час ефіру програми «Шустер-Live» вчора ввечері.

«Безумовно, було перевищення органами правопорядку своїх службових повноважень і цей факт ніхто не заперечує. Слідство іде. Сьогодні президент поділився інформацією про те, що три високопоставлених чиновники найближчим часом одержать відповідні процесуальні документи й відповідний процесуальний статус, і будуть обвинувачені у скоєнні цього злочину», – сказала міністр.

Водночас Лукаш наголосила, що закон має бути однаковим для всіх: тих, хто закликав до скинення державного ладу, хто захоплював адміністративні будівлі, хто не виконує рішення суду і хто перевищив службові повноваження, завдавши шкоди людям.

Натомість депутати від опозиційних сил наголосили на важливості покарання реальних організаторів розгону акції і тих правоохоронців, які безпосередньо брали участь у цьому розгоні.

Вчора під час круглого столу президент Віктор Янукович заявив, що безпосередній стосунок до розгону мирної акції на Майдані 30 листопада мають три особи. Прізвище глава держави не назвав.