Дніпропетровці вимагали відставки місцевої влади і санкцій проти київських посадовців

Your browser doesn’t support HTML5

Дніпропетровці, прихильники євроінтеграції, сьогодні урочисто пройшли центральними вулицями міста маршем на підтримку столичного Євромайдану. За даними організаторів, в заході взяли більше ніж тисяча жителів. У руках вони тримали прапори Євросоюзу й України, плакати з написами «Києве, ми з тобою!», «За Україну без Януковича!», «Вимагаємо санкцій!». Свій одяг активісти прикрасили синьо-жовтими стрічками.

Люди зажадали відставки місцевої влади, зокрема, Дніпропетровської міської ради, яку звинуватили в причетності до найбільшої в історії міста оборудки з комунальним майном.

Також учасники ходи вимагали від світової спільноти й урядів країн ЄС запровадження санкцій проти представників чинної української влади через порушення прав людини, зокрема, під час розгону Євромайдану в Києві.

«Ми закликаємо уряди країн ЄС, міжнародні організації використати свій авторитет для тиску на українську владу, щоб вона припинила політичні репресії й оголосила позачергові вибори. Можливі різні санкції. Приміром, заборона в’їзду до країн Європи й США. Друге – обмеження господарської діяльності людей, які винні у застосуванні сили до мирних протестувальників», – заявляли учасники акції.

За словами демонстрантів, вони підтримують вимоги столичного Євромайдану – відставку уряду, імпічмент президенту, дострокові вибори, а також повернення України до парламентсько-президенської системи управління.

Зі сцени Євромайдану в живому виконанні звучали пісні місцевих бардів. Учасники заходу скандували гасла «Дніпро, вставай!», «Києве, ми з тобою!», «Схід і Захід разом!» і збирали кошти на підтримку столичного Майдану.

Хода прихильників євроінтеграції завершилась на Європейській площі. Там учасники зажадали від влади згортання передноворічного ярмарку, який організували просто неба, щоб відтіснити євромайданівців.