Харківська міліція шукає нападників на активіста Євромайдану

Міліція Харкова встановлює особи зловмисників, які поранили ножем одного з організаторів Євромайдану Дмитра Пилипця. Про це повідомляє прес-центр головного управління МВС Харківської області.

«Працівники міліції оглянули місце події, вилучили речові докази та допитали свідків. Зібрана інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочинів, передбачених ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за скоєння таких протиправних дій – до 7 років позбавлення волі», – йдеться в повідомленні МВС.

Також правоохоронці повідомляють, що медики міської лікарні швидкої й невідкладної допомоги у чоловіка констатували непроникаючі різані рани лівого та правого стегон і кисті руки.

Депутат Харківської обласної ради від фракції «Батьківщина» Іван Варченко, який ввечері був у Дмитра Пилипця в лікарні, каже, що медики нарахували у нього на тілі 12 ножових поранень.

За словами рідних пораненого, наразі стан його здоров’я стабільний і він перебуває в травматологічному відділенні міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Напад на громадського активіста Євромайдану Дмитра Пилипця стався вчора близько 21:00 біля будинку, де він мешкає. Його побили і завдали ножових поранень люди спортивної статури.