Світ у відео: У Кишиневі протестували перед адміністрацією мовлення країни

Your browser doesn’t support HTML5

Молдова

Молдова

У столиці Молдови Кишиневі перед адміністрацією мовлення країни протестували проти рішення найбільшого кабельного оператора зупинити аналогову трансляцію трьох телеканалів – двох місцевих і російського РТР.

Представники цих каналів заявляють, що рішення було політично мотивованим.

ОБСЄ і посольство США в Молдові висловили занепокоєння у зв’язку з подіями, зауваживши, що це може означати зменшення свободи засобів масової інформації у країні.

Приватний кабельний оператор відтак повідомив, що «почув голоси споживачів» і повертає в мережу аналогового мовлення два місцеві телеканали, які він раніше переніс у цифровий пакет.

Азербайджан

Your browser doesn’t support HTML5

Азербайджан


У столиці Азербайджану Баку сотні людей оплакували смерть молодого шахового гросмейстера Вюґара Гашимова.

Гашимов, який страждав від пухлини головного мозку, помер 10 січня в німецькій лікарні у віці 27 років.

Після того, як Гашимов увійшов у число найкращих шахістів світу, він допоміг привести Азербайджан до золотої медалі у Європейському командному чемпіонаті з шахів у 2009 році.

Пакистан

Your browser doesn’t support HTML5

Пакистан


По всьому Пакистану мусульмани святкували день народження засновника ісламу пророка Магомета.

Сотні людей пройшли вулицями столиці Ісламабада, щоб відзначити цю подію, яка є державним святом в Ісламській Республіці Пакистан.

Релігійні організації проводили мітинги, у місті відбулися громадські та приватні урочистості. На честь пророка будівлі прикрасили святковим освітленням.

Казахстан

Your browser doesn’t support HTML5

Казахстан


У Казахстані члени опозиції і громадських організацій пішли до консульства Франції в найбільшому місті Алмати, щоб застерегти Париж проти екстрадиції казахстанського банкіра Мухтара Аблязова.

Минулого тижня суд у Франції ухвалив рішення про можливість екстрадиції Аблязова, якого звинувачують у фінансових злочинах, до Росії або України.

Прихильники Аблязова кажуть, що, найімовірніше, він не отримає справедливого судового розгляду в тих країнах. Існує також можливість, що звідти його екстрадують далі в Казахстан, де йому могли б загрожувати тортури або інші різновиди жорстокого поводження.

Росія

Your browser doesn’t support HTML5

Росія


У Москві друзі і колеги російського поета й активіста-еколога Костянтина Рубахіна провели читання віршів у театральному клубі, щоб засвідчити йому свою підтримку.

Рубахін перебуває під тиском, у тому числі юридичним, із боку влади за його кампанії проти видобутку вугілля у заповіднику у Воронезькій області.

Огляд за матеріалами Радіо Свобода