ООН зібрала на допомогу Сирії менш як половину бажаних коштів

На міжнародній гуманітарній конференції щодо Сирії, місто Кувейт, 15 січня 2014 року

На міжнародній донорській конференції на підтримку гуманітарних зусиль ООН у Сирії, що відбулася сьогодні в Кувейті, вдалося зібрати менш як половину від бажаного – близько 2 мільярдів 400 мільйонів доларів із 6 з половиною мільярдів.

Зокрема, країни Європейського союзу пообіцяли 753 мільйони доларів, Кувейт – 500 мільйонів, США – 380 мільйонів, Саудівська Аравія й Катар – по 60 мільйонів.

ООН вважає, що для допомоги сирійцям, які потерпають від громадянської війни, що триває майже три роки, необхідно загалом близько 6 з половиною мільярдів доларів. Це наймасштабніший наразі проект гуманітарної допомоги, що стосується однієї кризи.

Зокрема, як заявив на зустрічі генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун, допомоги потребують близько 9 мільйонів 300 тисяч людей у Сирії, з яких близько 6 з половиною мільйонів стали внутрішніми біженцями, а також приблизно 2 мільйони сирійських біженців у сусідніх країнах.

Зустріч відбулася напередодні міжнародної конференції щодо мирного врегулювання кризи в Сирії, що має початися наступного тижня у швейцарській Женеві.