«Спільна справа» планує захопити Кабмін, Раду, АП – Данилюк

Your browser doesn’t support HTML5

Після Міністерства аграрної політики «Спільна справа» планує захопити Кабмін, Верховну Раду, адміністрацію президента. Про це Радіо Свобода повідомив Олександр Данилюк, координатор громадянського руху «Спільна справа».

«У такий спосіб у Мінагрополітики оголосили страйк. І тепер працівники цього міністерства можуть не ходити на роботу». «Спільна Справа» також планує оголосити страйк і в адміністрації президента. Сьогодні влада не лише узурпована Віктором Януковичем, але й використовується проти національних інтересів, режим дійшов до того, що вбиває людей», – сказав Данилюк.

Мітингувальники минулої ночі зайшли в будинок Мінагрополітики на вулиці Хрещатик, 24, поблизу майдану Незалежності. Частина протестувальників зайшла в будинок міністерства й забарикадувалася зсередини.

Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк заявив, що захопити міністерство – це все одно що захопити лікарню. Він закликав мітингувальників дати можливість чиновникам відомства працювати.

16 січня Верховна Рада посилила кримінальну відповідальність за захоплення державних будівель до 6 років тюрми, за організацію такого захоплення – до 10 років.