Заблоковані рахунки, на які збирали гроші на Євромайдан у Луганську – активіст

Рахунки Приватбанку, на які в Луганську збирали кошти на потреби Євромайдану, заблокували. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив співкоординатор тамтешнього Євромайдану Костянтин Рєуцький.

За його словами, 17 січня банк заблокував картку на ім’я активістки Іветти Кузьміної, а 24 – і його особиста картка, куди перераховувались кошти на купівлю обладнання для заходів у Луганську.

«Служба безпеки банку стверджує, що до них надійшло звернення про крадіжку коштів – його подала особа, яка перерахувала трьома траншами 5 тисяч гривень. Варто зазначити, що перекази відбувалися через систему Приват24, яка вимагає підтвердження кожного платежу за допомогою СМС-коду. Із урахуванням всього цього, заява про крадіжку здається доволі безглуздою», – йдеться у повідомленні.

Рєуцький розцінює це як тиск на активістів Євромайдану і говорить про те, що чув про такі випадки в інших регіонах, зокрема, у Дніпропетровську, але підтвердження звідти Радіо Свобода наразі не отримало.

У Приватбанку коментувати заяву їхнього клієнта відмовились, пославшись на внутрішні правила. За словами працівниці банку, із якою спілкувалось Радіо Свобода, таку інформацію банк може надати виключно власнику картки.