Янукович зустрівся з Нуланд – прес-служба

Віктор Янукович і Вікторія Нуланд під час зустрічі в Києві 6 лютого 2014 року, фото прес-служби президента України

Президент Віктор Янукович зустрівся сьогодні з помічником державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, повідомила прес-служба голови держави.

Як мовиться в повідомленні, під час зустрічі сторони обговорили шляхи «врегулювання внутрішньополітичної ситуації в Україні на основі діалогу влади та опозиції».

Голова держави, як повідомляє прес-служба, наголосив, що зробить усе для того, щоб запобігти ескалації конфлікту в державі. Янукович зазначив, що всі питання повинні вирішуватися виключно шляхом мирних переговорів та політичного діалогу. «Тільки за рахунок діалогу і компромісів можливо вивести країну з політичної кризи», – сказав президент.

Крім того, за його словами, найближчим часом буде вжито заходів, щоб прискорити звільнення затриманих під час масових акцій.

Президент також наголосив, що він є прихильником якнайшвидшого проведення конституційної реформи з дотриманням усіх необхідних процедур щодо підготовки Основного закону.

Віктор Янукович виявив готовність до продовження діалогу з опозицією, повідомила його прес-служба.

Американська сторона ще нічого не повідомляла про цю зустріч.

Раніше сьогодні помічник державного секретаря США зустрічалася й із трьома лідерами опозиційних сил – Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком, – але подробиці цієї зустрічі теж іще не відомі.

Вікторія Нуланд прибула сьогодні до Києва з візитом, у перебігу якого, як повідомляли раніше в Держдепартаменті, вона має зустрітися «з представниками уряду, лідерами опозиції та громадянського суспільства і бізнес-лідерами, щоб закликати до угоди щодо нового уряду та плану дій, який поверне Україну на шлях до здійснення прагнень українців до демократії, поваги до прав людини, європейської інтеграції та економічного зростання».