1,5 тисячі дніпропетровців записались до провладних «дружин з охорони порядку»

«Тітушки» на подвір’ї Дніпропетровської ОДА під час акції Євромайдану, 26 січня 2014 року

15 громадських формувань з охорони порядку зареєстровано на Дніпропетровщині упродовж двох останніх тижнів. Про це повідомив заступник начальника ГУ МВС України у Дніпропетровській області Сергій Третьяков.

За його даними, згідно із законом про участь громадян в охороні громадського порядку від 2008 року, ці громадські формування створюються органами місцевого самоврядування та реєструються органами юстиції.

«У нас було близько 80 таких формувань по області, в яких перебуває близько 1,5 тисяч членів. Ці люди допомагали нам у підтримці правопорядку під час різних заходів. За 2 останні тижні, після відомих подій, на Дніпропетровщині зареєстровано близько 15 громадських формувань з охорони порядку. Якщо громадяни виявляють бажання нам допомогти, то ми не будемо відмовлятися від їхньої допомоги», – сказав Третьяков.

Сергій Третьяков також повідомив, що під час штурму Дніпропетровської ОДА постраждали 33 співробітники міліції,15 з них госпіталізовані з травмами різного ступеня тяжкості, деякі досі у стаціонарі.

Водночас він поінформував, що у слідчому ізоляторі залишаються троє обвинувачених у масових заворушеннях мітингарів.

«Згідно з законом «про амністію», із 37 осіб, затриманих під час заходів з локалізації масових заворушень біля Дніпропетровської облдержадміністрації, а також у Кривому Розі, ухвалені рішення про зміну запобіжного заходу по 34. Всі вони перебувають вдома з певними обмеженнями. Тільки три людини перебувають під вартою. Серед них – підозрювані в участі в зухвалому нападі на Криворізький міськвиконком, а також підозрюваний у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень співробітникові міліції. Ми сподіваємося, що у відповідь будуть звільнені захоплені адміністративні будівлі», – зазначив заступник начальника ГУ МВС України в Дніпропетровській області.