Видані книжки з матеріалами, що звучали в ефірі Радіо Свобода

«Говорить Радіо Визволення: збірка матеріялів української редакції. Книжка 1», 1956 рік, Мюнхен, 144 сторінки.

Видання Української редакції Радіо Визволення. (Зі змістом цього видання можна ознайомитися в електронній копії книжки на сайті http://diasporiana.org.ua/)

«Говорить Радіо Визволення: збірка матеріялів української редакції. Книжка 2», 1957 рік, Мюнхен, 144 сторінки.
 
Видання Української редакції Радіо Свобода. (Зі змістом цього видання можна ознайомитися в електронній копії книжки на сайті http://diasporiana.org.ua/)

«Говорить Радіо Свобода: збірка матеріялів української програми. Книжка 3», 1962 рік, Мюнхен, 222 сторінки.
 
Видання Української редакції Радіо Свобода. (Зі змістом цього видання можна ознайомитися в електронній копії книжки на сайті http://diasporiana.org.ua/)

Надія Степула. «Говорить Радіо Свобода. В ефірі «Каламар», 1999 рік, Львів, 299 сторінок.
 
Книга містить інтерв’ю, есе, діалоги, розмови «за круглим столом» про цікаві літературні події сучасності і минулого з поетами, прозаїкми, літературознавцями, що протягом 1995–1998 років звучали у передачі «Каламар», яку надавала в ефір журналіст Надія Степула з київської студії Радіо Свобода. Як і в самій передачі, у книзі є окрема рубрика «Антологія одного твору».

Надія Степула. «Пристрасті буття. Радіомонологи», 2000 рік, Львів, 167 сторінок.
 
До книги увійшли тексти радіомонологів – окремі з тих, яких звучали на Радіо Свобода у передачі «52:30». У них – аналіз певних явищ суспільства, цікаві роздуми на важливі теми, пошук відповідей на гострі запитання, поставлені життям.

Надія Степула. «Різноголосий вітер: Радіомонологи», 2003 рік, Львів, 228 сторінок.
 
У книзі вміщено монологи, які звучали в ефірі Радіо Свобода протягом 2000–2003 років, передусім у передачах «52:30 у різних вимірах», «30 хвилин у різних вимірах», і в яких порушено актуальні теми суспільного життя, відродження української культури, людських взаємин тощо.
 

Євген Сверстюк. «На хвилях «Свободи. Короткі есеї», 2004 рік, 312 сторінок.
 
До книги відомого письменника, філософа, колишнього політв’язня Євгена Сверстюка увійшли тексти його есеїв і статей, що транслювалися на хвилях Радіо Свобода упродовж 1968–2004 років, частково були опубліковані на сторінках української періодики. Гострі за своїм тематичним спрямуванням, публікації Євгена Сверстюка здобули відгуки мільйонів радіослухачів та читачів в Україні й за її межами

Ігор Качуровський. «150 вікон у світ» З бесід трансльованих по Радіо Свобода», 2008 рік, Київ, 462 сторінки.
 
Збірка радіобесід Ігоря Качуровського – відомого поета, прозаїка, перекладача, літературознавця – плід його 20-річної праці в мюнхенській редакції Радіо Свобода. У цій книзі зібрано бесіди про творчість відомих, маловідомих або й зовсім невідомих в Україні представників світового письменства (значно меншою мірою – музики і малярства), творчі портрети українських перекладачів, огляди перекладних антологій та перекладознавчих праць, відгуки на різноманітні поетичні і прозові переклади, видані в Україні чи в діаспорі, а також на переклади творів української літератури мовами світу.