Облрада Івано-Франківська визнала Януковича нелегітимним

Віктор Янукович

Депутати обласної ради Івано-Франківська від імені жителів Прикарпаття висловили недовіру президенту України і визнали його «нелегітимним главою держави, який не має жодних законних повноважень в даний момент». Підставою є «умисні злочинні дії Януковича проти Українського Народу та Української держави», – йдеться в рішенні облради.

Крім того, на сесії Івано-Франківської обласної ради сьогодні ухвалили рішення про створення виконавчого комітету Народної ради. Як йдеться у рішенні, «виконавчий комітет Народної ради Івано-Франківської області підпорядковує собі усі органи виконавчої влади області», і його рішення та розпорядження повинні виконувати всі держслужбовці, посадові особи та громадяни.

За словами голови обласної ради Василя Скрипничука, виконком займатиметься «всією роботою в області».

Водночас депутати звернулися до працівників силових структур «про перехід на бік народу і підпорядкування виконавчому комітету Народної ради». Пропозиція одного з депутатів обрати керівників СБУ, УМВС безпосередньо на сесії не була підтримана, вирішено, що їх призначатиме виконком.

Виконавчий апарат складатиметься з 30 осіб – це голови постійних комісій і представники фракцій, а також 15 представників громадськості. Наразі члени виконкому працюватимуть на громадських засадах, безоплатно.

За створення виконкому проголосували 76 депутатів, всі присутні на сесії (при чисельності обласної ради 114).

Склад виконкому Народної ради Івано-Франківської області планують сформувати сьогодні.