У Харкові майданівці зачинились в ОДА, бо їх атакують тітушки

У Харкові активісти Євромайдану, рятуючись від нападів осіб спортивної статури, так званих тітушок, зачинилися в будівлі обласної держадміністрації. А тітушки з дерев’яними палицями продовжують стояти на вулиці біля будівлі.

Між нападниками та приміщенням стоїть кордон міліціонерів, близько 50 осіб у шоломах і бронежилетах, але без зброї. Правоохоронці не втручаються в конфлікт.

«В холі будівлі перебувають кілька десятків ультрас. Вони бояться звідси виходити. Хоча із вікон уже не видно тітушок, але є побоювання, що коли вийдемо зовні, то вони можуть на активістів знов наїжджати прямо машинами. Вже кілька таких випадків увечері було, коли спеціально на людину наїжджала машина», – розповів Радіо Свобода відомий український письменник Сергій Жадан, який є одним із організаторів харківського Євромайдану. Він разом із ультрас, ймовірно, залишиться в ОДА до ранку.

Ще один співрозмовник Радіо Свобода на ім’я Сергій, який зараз перебуває у фойє ОДА, розповів, що сутички почалися пізно увечері біля пам’ятника Леніну і згодом перемістилися до будівлі облдержадміністрації. Серед активістів Майдану є травмовані.

Припускають, що на охорону пам’ятника Леніну, щоб запобігти його демонтажу, могли вийти бійці клубу «Оплот», яким керує Євген Жилін, котрі влаштували сутички з євромайданівцями та ультрас.

У суботу під час з’їзду в Харкові органів місцевого самоврядування Південного Сходу України, що його проводив керівник облдержадміністрації Михайло Добкін, лідер «Оплоту» Євген Жилін із трибуни просив озброїти активістів його організації та пропонував самоорганізовуватися харків’янам.