«Сухий закон» не подобається багатьом – комендант КМДА

Your browser doesn’t support HTML5

На території Майдану почастішали випадки пиятики, повідомив сьогодні комендант будівлі Київської міської державної адміністрації Анатолій Яношевич. За словами коменданта, відбулось це після стабілізації подій у столиці.

Єдиний спосіб боротьби з уживанням алкоголю, переконує активіст, – спроваджувати порушників за територію Майдану і забороняти вхід.

«Ми намагаємось їх виводити за барикаду і попрощатися. Хоч це і наші побратими, вони добре себе проявили як бійці, революціонери, як просто друзі. Але я не можу дивитись на це щодня і зранку до вечора», – сказав Яношевич.

Активісти «Чорного комітету» переконують, що не допускають порушень у своїх лавах, а п’яничок можуть чекати найрізноманітніші покарання – «буває навіть, що по дупі б’ють», – розповів активіст Євген. Але, за його словами, випивають зайвого учасники Самооборони Майдану.

«У нас такого немає. У нас чітка субординація і виконання певних порядків. Нікому п’яні на революції не потрібні, воювати п’яним ніхто не буде», – каже активіст.

У будівлі Міністерства аграрної політики, яке зайняла «Спільна справа», комендант Петро Галега запевнив, що такої проблеми тут немає, адже контролюють усі входи і людей у стані алкогольного сп’яніння і з пляшками не пропускають усередину.

Під час протистояння учасників Євромайдану з владою на його території намагалися дотримуватися суворого «сухого закону».