Росія продовжує концентрувати війська на межі Криму і Херсонщини – військовий експерт

За останню добу тривало подальше накопичення російських військ у районі перешийка, що з’єднує Крим з материком, повідомив Радіо Свобода керівник групи «Інформаційний Опір», військовий експерт Дмитро Тимчук.

За оперативними даними цієї групи, станом на ранок середи в район проходу Перекоп перекинули російську батальйонну групу (500 осіб), сформовану в Чечні. Крім бронетехніки (БТР-80 і бронеавтомобілі «Тигр»), тут зосереджено до 25 артилерійський установок.

Дмитро Тимчук вважає, що першочергове завдання цих підрозділів – не допустити входження на півострів українських військ до референдуму 16 березня. Потім накопичені сили можуть бути використані для вторгнення на материкову частину України, припускає експерт.

Також у районі проходу Чонгар перекинуті підрозділи російських військ загальною кількістю близько 500 осіб, а в районі Фіолента під Севастополем розгорнута батарея берегових ракетних комплексів «Бастіон-П», – повідомляє «Інформаційний Опір».

Крім того, в російському гарнізоні в селищі Гвардійському під Сімферополем обладнано головний командний пункт російських військ.

Також за останню добу відзначається різке збільшення польотів розвідувальної авіації противника вздовж кордонів України, зазначив Дмитро Тимчук.