Мерові Харкова оголошено про підозру у викраденні людей

Геннадій Кернес

Головне слідче управління Генеральної прокуратури повідомило мера Харкова Геннадія Кернеса про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України, повідомив у четвер заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

За його словами, Генеральна прокуратура прийняла до розслідування кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі двох євромайданівців у Харкові.

За даними, які внесені в ЄРДР органами внутрішніх справ, значиться, що організацією цих злочинних дій керував Кернес, сказав Баганець, як його цитує прес-служба Генпрокуратури.

Він додав, що потерпілі активісти знімали на відео зустріч, яка проходила в одному з готелів Харкова. «Вони зафіксували автомобілі з російськими номерними знаками і цей готель на відео, після цього їх наздогнали на машинах, заблокували рух, витягнули з авто, побили, доставили в готель і утримували кілька годин, завдаючи тілесних ушкоджень», – розповів Баганець.

У вівторок сам Кернес уже повідомляв, що його підозрюють у катуваннях, викраденні і погрозі вбивством.