На Дніпропетровщині невідомі спаплюжили пам’ятний знак жертвам Голокосту

До працівників Новомосковського міськвідділу міліції вiд громадян надійшло повідомлення про те, що невідома особа розмалювала пам’ятний знак жертвам Голокосту, розташований на виїзді з Новомосковська. Про це сьогодні поінформували в прес-службі обласного управління міліції.

За даними міліції, гранітну брилу, на якій українською мовою й івритом викарбуваний напис у пам’ять про загиблих, уночі невідомі обмалювали зеленою фарбою.

За даним фактом слідчий відділ вніс вiдомостi до ЄРДР, з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Меморіал жертвам Голокосту – євреям, мирним жителям Новомосковського району, розстріляним фашистами в 1941-43 роках, – на початку 2012 року був встановлений Федерацією єврейських спільнот Дніпропетровської області. Того ж року меморіал спаплюжили невідомі.

За даними істориків, за 32 місяці окупації під час Другої світової війни Дніпропетровської області загинули 80 тисяч мирних громадян, з них близько половини – євреї.